assalamualaikun wbt..

kali ni aku nk post dlm chinese plak..da lame rasenye aku tggl tulisn cine ni,sejak aku drjh6,mayb da lebey kurg 10thn beb..tp aku xlupe mcm tu je,kdg2 ade gak la baca2 dlm bhase tu..
ni ngh aku xde keje nk bt,aku pon meluahkan isi hati aku dlm bhase cine..hehehe....
sape2 yg reti baca tu,sory la kalo ade tersilap word..hehe..
rindu lak time skola cine ni,ngn kwn2 yg sporting,baik2..hehe...
mizz u all galss...nnt ade mase kite wat gathering,k....
tak lupe gak wat mbr2 aku kat spring2 tu,thnx ya 4 ur comment..
"u msih fluent ye dlm mndarin,thats good la girl" hehe,,mau xkembang semangkuk aku bile ade org puji mcm tu..ceh2..hahaha..best2 n rase proud gile bile bole ckp bhase dorg ni,dorg nk tipu kite pon ssh...
but 1 more thing, aku post bende ni bkn aku nk berlagak ke ape,
but aku juz nk share ngn korg betape bertuahnye dpt fasih dlm bhase asing ni...kalo xsilap aku,mandarin adalah bahase yg pling banyak digunakan di dunia..wow!! thats amazing rite..
nway,nice to share wif u all..njoy my post...


你们好。。

我的大学就要开始上课咯!!
在这几天,我觉得很想不要回吉隆坡,我还想住在家, 讨厌要回那边。。。
很多事要做在那边。。可是我觉得还是回比叫好。。
我之有六月份的课,然侯呢就可以去作工。。
我好想破不及带的要完我的学业。。
对不起咯如果有很多错字,我很久没有写华语字。。
有些我的朋友说我的语言讲的不错,这就要感谢我父母咯。。。
谢谢您们。。

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

4 comments:

Org Ganu said...

salam ziarah..sek cina ke dulu?

unwanted said...

bagi aku la.
penting utk pandai bahasa cina adalah supaya kita tidak tertipu dengan orang cina.
bukan aku bersikap prejudis sgt.
tp itulah hakikatnya.
kita skrg dikuasai oleh cina.
ekonomi pun terang2 dorg kuasai.
kita.?
politik tak habis2..

*ika* said...

- Org Ganu: wslm..dlu sek ren cine...

- unwanted:btl la ape yg awk ckp tu,mmg kite da dikuasai cine tanpa kite sedar..so,mmg ptut la kite blaja bhasa ni...kalo awk nk tau,sy mmg pnh kene tipu ngn cine,pastu sy balas la blik ngn ckp cine ngn dorg,bru dorg respect kat sya n say sory kat sy...

Ailurophile said...

Beautiful blog and words. Glad to have come across it :)

Post a Comment